محل تبلیغات شما

شناخت مزاج بلغم ( تعریف ، مشخصات فردی ، نشانههای غلبه ،علت ، غذاهایمضر ، غذاهایمفید)

بلغم :

بلغم طبیعی از جنس آب و طبیعتش سرد و تر است و در واقع یکذخیره غذایی در بدن است که بصورت خام وجود دارد و در صورت نیاز بدن به غذا باتأثیر از حرارت موجود در بدن به غذا و خون تبدیل می شود ، بلغم در تمام بدنپراکنده است ، مفصلها را مرطوب نگه می دارد تا حرکت آنها آسان شود معدن بلغم درمعده است که اگر حرارت کافی در معده نباشد یا غذایی نامناسب مصرف شود باعث تجمیعبلغم و تولید بیماری می شود ، كسانی كه سردی زیاد بخورند (ماست و ترشی و . . . ) بلغمفعال می شود. بلغم موجب سستی و رخوت است .


مشخصات فرد بلغمی :

پوست سفید و رنگ پریده (البته به این معنا نیست که همه سفیدپوستها بلغمی و همه سیاه پوست ها سوداوی هستند ) چاق و پف آلود ، کند در حرکات ،با سرما خوب میانه خوبی ندارند ، سفیدی زبان ، لذت از غذای گرم و شیرین ، گوارشضعیف ، بی حوصلگی در کارهای گروهی و پرشور ، مستعد سوء هاضمه ، نرمی و سردی پوست ،اعتماد به نفس پائین ، موی ، عرق سرد ، زود خسته شدن.


نشانه های غلبه ی بلغم

سفیدی، نرمی و سردی پوست بدن ( مانندمردم اروپا ) ، دیرهضم شدن غذا ، آروغترش زدن ، میل بسیار به خواب داشتن، جاری شدن آب از دهان، رقیق بودن آب بینی، کمحواسی، زیادی بول، دفع بول با فشار زیاد و حجم بسیار، سستی و بی حالی، بی حس بودنبدن، سفید شدن موی سر و ریزش آن قبل از موعد پیری، درد معده و درد پشت، گرفتگیماهیچه های پشت، کمر درد، گردن درد، پادرد، نقرس، فلجی، لک و پیس، لقوه (کج شدندهان و صورت)، رعشه (پارکینوس)، ضعف مثانه، ترش شدن دهان، به وجود آمدن لک سفید درچشم، ضعف بینایی، تنگی نفس، طپش قلب (به خصوص هنگام بیدار شده از خواب) تولید کرمهای کدو یا کرمک در انتهای روده ی بزرگ، این گونه افراد را بلغمی مزاج می گویند.

غلبه ی این خلط فوق العاده خطرناک است و انسان رادچار بیماری های صعب العلاج می کند. از این رو لازم است هر چه سریع تر در به تعادلدر آوردن این خلط کوشید. از جمله بیماری هایی مانند: آرترید، روماتوئید، بیماریخطرناك ام اس (MS)، بیماری لا علاج لک و پیس و یا برص و برخی دیگر از بیماریهای صعبالعلاجی که امروزه از نظر علم پزشکی، علت آن مشخص نیست و آن ها را (اتوایمیون) مینامند.

علت:

 مصرفغذاهایی كه طبعشان سرد و تر است مثل لبنیات، ترشی و سركه بلغم را زیاد می كند.

 

غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج

کلیه ی غذاهای سردی بخش، کلیه ی غذاهای ساندویچی،شیرینیجات قنادی ، تمام مواد لبنی مانند شیر ، ماست ، دوغ ، کره ، سرشیر ، خامه ،پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات ، سرکه ، شور ، برنج سفید ، ماکارونی، عدس ، سیب زمینی ، چای ، قهوه ، نسکافه ، انواع نوشابه های گاز دار ، آب یخ ، میوهجات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده ، گوجه فرنگی ، قارچ ، کدوخورشتی ، ماش ، جو ، سوپ جو ، آش جو ، آش رشته ، گوشت گاو و گوساله ، انواع گوشتسفید ، سس ، رب ، پرخوری، غذاهای فریزر شده و غذاهای زود پز شده ، استفاده از چندنوع غذا با هم ، نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن ، کلیه یتنقلات مصنوعی ، مانند پفک ، شکلات، آدامس ، بیسکویت ، یخمک ، نوشمک ، چیپس و.مصرف این نوع مواد غذایی خلط بلغم را فعال می کند و آن را افزایش می دهد.

سیستم ایمنی بدن با این نوع تغذیه ضعیف می شود ودر نتیجه، بدن آدمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر می شود. در واقع سیستمایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شود که در اصطلاح پزشکی آن را اتوایمیون می نامند.غذاهای یاد شده باعث این نوع بیماری ها می شود که از نظر پزشکی مدرن برای آن هادرمانی وجود ندارد. بهترین درمان این گونه اشخاص استفاده نکردن از غذاهای نامبردهاست. یکی از مهم ترین دلائل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها ، پایین بودن ph آن ها است که در بدن ایجاداسیدوز می کنند. اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را بهمرور فلج می کند.

نكات مهم:

- زمستان فصل غلبه بلغم است و مصرف سردی ها مثل سالاد کاهو، الویه و ماست مضر است در صورت مصرف حتماً باید با مصلح خورده شود .

- سرد مزاج ها بهتر است هنگام طبخ و یا در حین خوردن غذاهایبا طبع سرد مثل باقالی پلو ، ماهی ، سوپ جوو . . . از ادویه جات گرم مانند فلفلسیاه ، زنجبیل ، دارچین ، زیره ، آویشن یا زعفران و یا مواد غذایی با طبع گرماستفاده كنند.

- غذا خودن سریع موجب تولید بلغم و سودای مضر می شود .

- حمام بعد از غذا نیز تولید بلغم ناسالم می کند .

- بین غذا آب خوردن و یک نفس آب خوردن نیز بلغم زاست و موجببیماریهای سرد ( بویژه بیماریهای گوارشی ) می شود .

- غلبه بلغم در مو باعث سفیدی آن و در اندامهای پائینی موجبآرتروز و رماتیسم می شود

- افراط در مصرف سردیها موجب چاقی ، کند ذهنی و کاهش اعتمادبه نفس و ترس می شود .

- مزاج خانمها معمولاً سردتر از آقایان است البته گاهی عکساین می باشد.

- بیشتر بیماریها بویژه بیماریهای روانی بعلت غلبه سردی استمانند MS ، آایمر ، نقرس ، آرتروز ، رماتیسمو افسردگی


غذاهای مفید برای افراد بلغمی مزاج

تمام غذاهای گرمی بخش از قبیل گوشت شتر ، گوسفند ،کبوتر ، بوقلمون کباب شده.

از میوه جات: همه ی میوه های رسیده و شیرین.

از ادویه جات: هل ، دارچین ، زنجبیل ، زعفران ،جوز هندی ، فلفل سیاه و فلفل سفید و دانه ی فلفل ، دانه ی خردل ، سیر ، موسیر

از ریشه ها: چغندر ، شلغم ، هویج ، کلم قمری ،ترب سیاه و سفید.

از سبزیجات: کلیه ی سبزی جات گرم مانند: انواعکلم ، ساقه ی کرفس ، نعناع ، ریحان ، جعفری ، مرزه ، ترخون ، تره و شوید.

از حبوبات: نخود ، گندم ، لوبیا چیتی ، لوبیاکشاورزی و یا کپسولی ، دال عدس (با عدس فرق دارد) و لپه.

در صورتاستفاده از سایر حبوبات و غلات ، بهتر است از ادویه جات گرم مانند: زیره ی سیاه ،زیره ی سبز ، زنجبیل ، دارچین ، هل ، زعفران و کمی زرد چوبه استفاده شود.

ازبذرهای ملین مانند: تخم ریحان ، تخم شربتی ، قدومه ی شیرازی ، خاکشیر و بارهنگ نیزمی توان استفاده کرد.

از خشکبار:بادام ، گردو ، فندق ، پسته و کنجد. ارده نیز مفید است و از عسل (طبیعی) و شیره یخرما می توان مصرف کرد.

استفادهاز این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماری های اتوایمیون مانند: بیماری های رماتیسم ،پارکینسون و سایر بیماری های صعب العلاج را درمان می کند. اکثر افراد مبتلا به اینبیماری ها از طبع سرد برخوردار هستند.

نكته: خواندن قرآن در سحر و صبحگاه موجب دفع بلغم زائد میشود


  منابع :

1- قانون در طب                                        ابن سینا

 2- پانزده روز تا سلامتی                            جمشید  خدادادی

زردچوبه یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است

خواص خار مریم (milk thistle)

نوشیدنی معجزه گر ( تركیب هویج ، سیب , چغندر )

، ,بلغم ,ی ,غذاهای ,ها ,های ,می شود ,و یا ,این نوع ,می کند ,و در ,برای افراد بلغمی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گروه تئاتر تاخت زندگی بهتر❤ علم آمـــــــــــــــــــــوز فروشگاه عینک آفتابی اصل همه ما وارثیم وارث عذاب عشق زبان شناسی همگانی whiffgevertso مطالب اینترنتی یکتا فیلم ، مرکز ساخت کلیپ،سینک ،خدمات میکس و مونتاژ ،آموزش ادیوس anertrucin