شناخت مزاج سودا ( تعریف ، مشخصات فردی ، نشانه های غلبه ،علت، غذاهای مضر ، غذاهای مفید)
سوداوی:
سودا سرد و خشك از جنس خاك و رسوب خون است ( pH=6 ) و در طحال تولید می شود و طحال رافعال می كند. استخوانها برای استحکام نیار به سودا دارند ، سودا بخاطر طعم ترش آنباعث تحریک اشتها می شود ، محل ذخیره آن طحال است و اگر طحال نتواند آنرا ذخیرهکند در قسمتهای مختلف بدن از جمله پوست جمع می شود و موجب تیرگی پوست می شود .
ویژگی افراد سوداوی :
پوست سرد و خشک ،عدم تحمل سردی ، خواب سبک ، احساس سردی در سر انگشتان ، دقیق و کنجکاو ، وسواس ،فكر زیاد بدون آنكه بداند ، اندوه بی علت ، تیرگی پوست ، موهای فردار ریز ، دقیق وحسابگر ، کم مو ، باریک.
نشانههای غلبه ی سودا
خستگی وکوفتگی بدن ، لاغری، پژمردگی روح و جسم ، بی نشاطی و افسردگی ، یبوست مزاج ، خودخوری ، احساس سوزش در هنگام دفع بول ، تیره و خاكستری رنگ بودن ادرار، سیاه و قیریشکل بودن مدفوع ، شور بودن دهان ، بوی بد دهان ، تاریکی چشم ، تیرگی رنگ صورت ، شبکوری ، سوزش معده ، فکر بسیار، دیدن خواب های آشفته (کابوس) اخلاق تند و زشت ،دلتنگی و بی قراری ، به وجود آمدن لکه های سیاه در بدن ، جزام ، بیماریهای پوستی (سودا ) ، زخم شدن پوست به سبب خارش زیاد ، قولنج شدن روده (بیماری کولیت) ، نسیانو فراموشی یا آایمر، حرص زیاد.
افرادسوداوی مزاج ، اکثرا دچار بیماریهای روحی و روانی می شوند و معمولا تا آخر عمر ازداروهای روان گردان استفاده می کنند.
علت:
استراحت بیش از حد و بی تحرکی ، حضور مستمر در گرما ، حضورپشت سر هم در گرما و سرما ، غم مستمر ، در معرض صداهای مستمر و بلند بودن ، خبر غمیا شادی ناگهانی ، پرخوری ، حرام خوری ، تنهایی ، مشروبات الکلی ، همسری که مدامغر می زند ، سرزنش مدام شنیدن.
غذاهایمضر برای افراد سوداوی مزاج
غذاهای نمک سود مانند: ماهی دودی، ماهیشور، گوشت گاو و گوساله و گوشت حیواناتپیر هم چنین غذاهای مانده و بیات ، نمک زیاد کلیه ی غذاهای ساندویچی ، مرغ و تخممرغ ماشینی ، ماهی ، برنج سفید ، خوراک عدس (عدسی) ، بادمجان ، شیرینی جات قنادی ومصنوعی ، چای ، چای شیرین ، قهوه ، نسکافه ، انواع نوشابه های گاز دار ، آب یخ ، نوشیدنمایعات همراه با غذا ، ماست، پنیر ، پنیر شور ، ترشیجات ، سرکه ، شور ، خیار شور ،گوجه فرنگی ، سس ، رب ، غذاهای سرخ شده ، غذاهای فریزر شده ، غذاهای زود پزشده ،تنقلات مصنوعی ، مانند: شکلات ، پفک ، چیپس ، بیسکویت ، یخمک ، کاکائو و . . .
افراد سوداوی مزاج باید از نوشیدن چای به خصوصچای شیرین و هم چنین از مصرف نسکافه ، قهوه و دوغ جدا خود داری کنند. معمو لاافراد سوداوی مزاج علاقه ی فراوانی به نوشیدن چای ، دوغ و ماست پیدا می کنند کهباید از مصرف آنها پرهیز کرد.
نكات مهم:
- برنج سودازاست بهتراست با شوید یا زیره سیاه استفاده شود.
- عدسی نیز سودازاست بهتر است با گلپر خورده شود
- افراط در مصرف سردیها موجب چاقی ، کند ذهنی ، تنبلی واعتماد بنفس پائین می شود .
- خوردن ناهار و نیز خواب بعد از غذا ( بدون فاصله ) موجبغلظت خون و پدید آوردن سودا می شود .
غذاهایمفید برای افراد سوداوی مزاج
کلیه یغذاهای گرمی بخش مانند: گوشت گوسفند ، گوشت شتر ، گوشت کبوتر ، در صورت مصرف برنج ، حتما از شوید و زیره ی سیاه استفاده شود. سوپ جو (باپاچه گوسفند ، كمی زنجبیل و زعفران)، سبزیجات گرم مانند نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه ، جعفری ، تره ، انواع کلم ،ساقه ی کرفس ، عسل ، توت ، کشمش ، انجیر ، خرما ، هل ، دارچین ، زنجبیل ، زعفرانزیره و استفاده از بذرهای ملین ، مانند: قدومه ی شیرازی ، تخم شربتی و سایر ملینهای ملایم از جمله ی خوراکی های مفید برای افراد سوداوی مزاج است.
بعد ازسلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده كنید.
منابع :
1- قانون در طب ابن سینا
2- پانزده روز تا سلامتی جمشید خدادادی
زردچوبه یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلولهای بدن است
، ,غذاهای ,مزاج ,سودا ,سوداوی ,ی ,سوداوی مزاج ,می شود ,افراد سوداوی ,، غذاهای ,برای افراد ,برای افراد سوداوی
درباره این سایت